Den 22 Juli 2017 har nu Google lanserat sin säkerhetstjänst reCAPTCHA V2 för Android API. Produkter finns nu tillgänglig som del av Google Play services SafetyNet APIs.

reCAPTCHA V2 exempel
Google reCAPTCHA V2

När Google lanserade reCAPTCHA V1 för tio år sedan ville de göra det möjligt för användare att besöka webbplatser utan att oroa dig för spam och missbruk. Under åren som gått så har reCAPTCHA har förändrats en hel del. Det utvecklades från att använda sig av ren text till bilder av hus och vägnummer för att hjälpa till med indexeringen av dessa, till No CAPTCHA reCAPTCHA 2014 och sedan den populära Invisible reCAPTCHA i Mars detta år.

Google reCAPTCHA in action
Google reCAPTCHA V1

Idag använder sig mer än en miljard användare av reCAPTCHA och Google fortsätter att satsa på och utveckla programmet för fullt.

I och med att reCAPTCHA Android API nu lanseras som en del av SafetyNet paketet så kan nu mobila utvecklare ge både enheten och användaren intyg från API för att minska säkerhetsrisker i sina program  ännu mer effektivt. Spana in reCAPTCHA dokumentationen för att lära sig mer om hur du själv kan integrera med reCAPTCHA i Androids API, eller kontakta oss idag för en förutsättningslös diskussion hur OneWeb kan hjälpa dig implementera reCAPTCHA i dina existerande och kommande android projekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *