Att synas på internet är som ni vet väldigt viktigt för att lyckas driva trafik till sin hemplats. Rankar man högt upp i sökmotorn (google, bing, etc) så får man ca 20% av alla klick, vilket kan bli väldigt mycket om det finns en stor sökvolym i sökordet. Eftersom att det är så viktigt för företagen att synas på bra platser och ofta så finns det stora chanser att få jobb inom området om man sitter på rätt kompetens. Det är i de stora städerna i Sverige där webbyråer och digitala byråerna sitter och där jobben finns. Det är främst i Stockholm som de större kontoren är och vill du jobba med marknadsföring så tycker vi att du ska söka efter lediga jobb i Stockholm, klicka här. Vill du jobba in-house på en marknadsavdelning så är det även Stockholm som gäller då de flesta marknadsavdelningar sitter där.

Områden inom marknadsföring

Inom marknadsföring finns det flera områden att jobba inom. Det finns allt från traditionell marknadsföring såsom tv och print till att jobba med digital marknadsföring så som sökoptimering, online-video, sökmotormarknadsföring (search engine marketing) och flertalet andra områden. SEO och SEM är de områden som är vanligast att arbeta med. SEO är en mer långsiktig process där man hela tiden jobbar efter strävan att komma högt upp i det organiska sökresultatet för att generera fler klick till sin hemsida och på så vis skapa en bättre business. SEM går att starta upp direkt och det funkar så att du ”köper” ord eller söktermer och när en person söker på dina ord som du har köpt så kommer din annons att synas över de organiska resultaten.

Utbildning för att få jobb

För att jobba med marknadsföring så som sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring krävs oftast någon form av utbildning. Det finns flertalet utbildningar runt om på universiteten i Sverige där du kan studera en kandidatexamen och gå den vägen. Eller så kan du studera på en yrkeshögskola med inriktning marknadsföring ungefär halva tiden mot en kandidatexamen. Sen går det självklart att jobba utan en utbildning, även om det kanske är lite svårare att komma in i branschen på det viset. Det kan dock vara bra att ha gått någon form av utbildning så att man inte blandar ihop alla begrepp som finns i branschen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *